Društvo Vodna agencija i Zabavni park Starli (Bulevar vojvode Stepe, 56, Novo naselje), povodom obeležavanja Evropske nedelje održivog razvoja (ESDW) u Novom Sadu organizuju prvi događaj pod nazivom Vodni agenti Novog Sada. Dvodnevni događaj će početi u petak 26. maja za učenike osnovnih škola u Novom Sadu i predstavnike medija, a nastavlja se i u subotu, 27. maja za zainteresovane sugrađane i decu uzrasta od 6 do 10 godina. Tom prilikom, učenici i nastavnici različitih osnovnih škola u Novom Sadu moći će da se na prilagođen način, u posebnoj instalaciji Vodne stanice (Vodne postaje),  upoznaju sa temama: kako se stvara otpadna voda, koji su načini prečišćavanja otpadnih voda stanovnika grada i industrije, kao i koliki je značaj pojedinca u racionalnom korišćenju vode. Kroz radionice i propratne aktivnosti, koje promovišu zdrav način života sa ciljem podizanja ekološke svesti kod najmlađih, u Zabavnom parku Starli deca će naučiti kako mogu da zaštite svoju okolinu i vode i na taj način postanu Vodni agenti Novog Sada.
Evropska nedelja održivog razvoja obeležava se u isto vreme u zemljama Evrope, a Zabavni park Starli i Vodna agencija potvrdiće izgrađeno partnerstvo organizovanjem radionica za sve zainteresovane sugrađane u subotu 27. maja sa početkom od 12 časova. Edukativni program i upoznavanje sa Vodnom stanicom trajaće do 16 časova. Nakon radionica, sva deca imaće priliku da se igraju u prostoru Zabavnog parka na površini preko 2.500 m².
Prethodno je kroz istoimeni regionalni projekat Vodni agent čiji je cilj uspostavljanje međunarodne saradnje kroz podsticanje na promišjanje svakodnevnih postupaka i sugerisanje na promene ponašanja u pravcu racionalnog i savesnog ophođenja sa vodama, u Zabavnom parku Starli održan ciklus besplatnih radionica, kao i u novosadskim osnovnim školama gde je đacima približen značaj vode, čemu ona sve koristi i zašto je neophodno da je sačuvamo. Evropska nedelja održivog razvoja (ESDW) je širom Evrope proklamovana inicijativa koju su 2014. godine pokrenule Francuska, Nemačka i Austrija, a zatim je usvojila Evropska komisija. U prethodne dve godine organizovano je 4212 aktivnosti u 38 država. Osnovna svrha je promocija i podržavanje svih projekata, događaja i aktivnosti koje zastupaju 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih Agendom održivog razvoja 2030. Društvo Vodna agencija je partner ove inicijative.