Rastava sušenega poljskega cvetja in zdravilnih rastlin se bo odvijal v sklopu aktivnosti društva ob Evropski noči raziskovalk in raziskovalcev.
Evropska noč raziskovalk in raziskovalcev (angleško: European Researchers’ Night) je dogodek, ki se vsako leto odvija v različnih mestih po Evropi. Namen tega dogodka je približati znanost in raziskovalno delo širši javnosti ter spodbuditi zanimanje za znanost in raziskovanje.
Glavni cilji Evropske noči raziskovalk in raziskovalcev so:
Spodbujanje zanimanja za znanost in raziskovanje med ljudmi vseh starosti.
Predstavitev raznolikosti raziskovalnega dela in raziskovalcev v Evropi.
Povečanje ozaveščenosti o pomenu znanosti in inovacij za družbo.
Povezovanje raziskovalcev z javnostjo ter omogočanje interakcije med njimi.
Med dogodki Evropske noči raziskovalk in raziskovalcev se lahko obiskovalci srečajo z raziskovalci, si ogledajo različne znanstvene demonstracije, predavanja, delavnice in eksperimente ter se vključijo v različne aktivnosti, ki poudarjajo zabavno in izobraževalno plat znanosti. Namen dogodka je odstraniti ovire, ki lahko ljudem preprečijo, da bi se zanimali za znanost, ter jih spodbuditi k raziskovanju različnih znanstvenih področij.
Evropska noč raziskovalk in raziskovalcev je odličen način za spodbujanje znanstvenega zanimanja med mladimi in splošno javnostjo ter za podporo raziskovalnemu delu v Evropi. To je tudi priložnost za raziskovalce, da predstavijo svoje delo in ga približajo ljudem izven svojih strokovnih krogov.