PODELITEV NAGRAD

PODELITEV POKALA WEP EFECT 2020 V ROGAŠKI SLATINI

Društvo Vodna agencija je v petek 19.03.2021 v prostorih Kulturnega centra Rogaška Slatina organiziralo slavnostno podelitev pokala Festivala WEP EFECT 2020, ki je potekal lani 25. in 26. septembra na temo »Ozaveščanje o vodi in trajnostno komuniciranje   z javnostjo«.

Ob prisotnosti predsednika organizacijskega odbora Festivala WEP EFECT 2020 prof. dr. Jožeta Lipnika , predsednika društva Vodna agencija g. Jožeta Cvetka  in direktorja OKP Rogaška Slatina je pokal  izročil župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. V imenu nagrajencev je pokal sprejel direktor podjetja Rižanski vodovod iz Kopra g. Martin Pregelj.

Na sliki z leve proti desni: predsednik Društva vodna agencija g. Jože Cvetko, predsednik organizacijskega odbora WEP EFECT 2020 prof. dr. Jože Lipnik,
prejemnik pokala direktor Rižanskega vodovoda g. Martin Pregelj,   župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič  in g. Petar Damjanič, PR Rižanskega vodovoda

Slavnostna izročitev pokala je bila večkrat preložena zaradi veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja epidemije virusa Covid-19. Tudi tokrat je bila organizirana v skladu z veljavnimi odloki, zato je potekala delno tudi preko spleta.

Vsebino in program dela Festivala WEP EFECT 2020 je v svojem nagovoru prisotnim predstavil prof. dr. Jože Lipnik. Povedal je, da je bilo v danih okoliščinah zelo težko pripraviti tako obsežen projekt, da pa so kljub temu delo opravili zelo dobro. Na festivalu so sodelovali udeleženci iz sedmih držav, prav tako je bilo v tekmovalnem delu festivala prijavljeno veliko zelo dobrih materialov in je šestčlanska strokovna komisija imela kar težko delo, da je izbrala najboljše.

Župan mag. Branko Kidrič je ob izročitvi pokala posebej izpostavil pomen delovanja društva Vodna agencija, ki s svojim delom  pod vodstvom predsednika društva g. Jožeta Cvetka prenaša znanje v izobraževalne inštitucije, predvsem v osnovne šole, ne samo v Rogaški Slatini ampak tudi v Evropi. Prav tako je izrazil pripravljenost sodelovanja z društvom, saj se tudi občina zavzema za kvaliteto pitne vode in temu namenja veliko sredstev.

Na sliki z leve proti desni: predsednik organizacijskega odbora WEP EFECT 2020 prof. dr. Jože Lipnik,
prejemnik pokala direktor Rižanskega vodovoda g. Martin Pregelj,   župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič  in direktor OKP Rogaška Slatina g. Bojan Pirš.

V imenu prvonagrajencev se je za prejeti pokal zahvalil direktor podjetja Rižanski vodovod iz Kopra g. Martin Pregelj. Dejal je, da so ponosni na osvojeno nagrado, hkrati pa zagotovil, da bodo še naprej izvajali aktivnosti, ki bodo pripomogle k ozaveščanju prebivalcev o pomenu dobre pitne vode iz vodovoda.

Ob koncu prireditve je bil napovedan tudi letošnji WEP EFECT festival, ki bo potekal  v tednu ETTR (Evropskega tedna trajnostnega razvoja) od 18.septembra do 8. oktobra.